Begravelse til søs

Er man medlem af den danske folkekirke kan bisættelsen foregå i kirken og efterfølgende kan asken blive spredt over havet. Hvis man ikke er medlem af den danske folkekirke og derfor ikke har mulighed for den traditionelle bisættelse i folkekirken, så findes der gode og værdige alternativer.

Afskedsceremonien kan eksempelvis foregå i hjemmet, i et kapel eller hos bedemanden. Det er ved lov altid en mulighed at blive begravet eller få sin urne nedsat på kirkegårdene eller i en urnehal/urnevæg, men ønsker man noget andet, er askespredning over åbent vand, et valg flere og flere træffer.

Askespredning til søs – en mindeværdig afsked

Askespredning til søs, over havet, på fjorden eller i en større bugt kan være en meget mindeværdig oplevelse for de pårørende. Der findes forskellige former for transport til den særlige lejlighed og der er skibe og både, der har specialiseret sig i begravelse til søs. Hvis man har sin egen båd, kan den også anvendes. Der lægges vægt på, at det foregår sømmeligt, ikke vækker opsigt og urnen må ikke sænkes i havet – asken skal spredes over vandet.

Herudover er det bl.a. en betingelse:

  • At afdøde selv har ytret ønske om spredning af aske til vands – helst på skrift

Et sådant ønske kan udtrykkes på almindeligt papir med afdødes navn, adresse og cpr. nummer samt skriftligt ønske, dato og underskrift.

Foreligger der ikke skriftlig dokumentation for dette ønske, så kan der søges speciel tilladelse. En begravelse til søs kan bestemt være en smuk og mindeværdig begivenhed – der findes dog også andre alternativer til at falde i ét med den omgivende natur, som tilsvarende kirkegårdene, giver de efterladte et specifikt sted at søge hen, og her kan nævnes:

Dog er der visse regler, der skal overholdes i forbindelse med disse former for borgerlig begravelse og man bør sætte sig ind i bestemmelserne i god tid.

Urnenedsættelse i skov – med trækronerne smukt foroven

Fordelene ved en urnenedsættelse i skoven:

  • Gravstedet er ved et bestemt træ, som altid kan opsøges
  • Der kan lægges en mindeplade fladt i skovbunden ved det pågældende gravsted ved roden af træet
  • Der er forskellige typer af gravsteder at vælge i mellem
  • Der er ingen løbende vedligehold
  • Gravpladsen er godkendt og beskyttet ved tinglysning
  • Læs mere her

Der er gravsteder til alle ønsker og behov. Med mulighed for en enkelt urneplads, en dobbelt urneplads til ægtepar/livspartnere eller et familietræ, hvor generationer gennem årene kan stedes til hvile i naturen under træernes kroner, byder skovgravpladserne på et unikt alternativ til begravelsen til søs.

Skovbegravelse ApS står til rådighed med hjælp omkring skovbegravelsespladser. Hvad er proceduren, hvem gør hvad, hvad skal man sige til bedemanden mv. Ring til os på tlf. 42 90 90 62 og se kontaktsiden for information om adresser og mails.

Begravelse til søs