Clausholm Skovbegravelsesplads

Et smukt beliggende skovstykke med flotte høje bøgetræer danner rammen for Clausholm Skovbegravelsesplads. Beliggenheden i den østlige del af Mygind Skov giver en flot udsigt over markerne som ligger mellem skoven og landsbyen Mygind. Der er gode adgangsforhold via stier og skovveje så det er let for besøgende at komme ind til skovbegravelsespladsen.

Om Clausholm Skovbegravelsesplads

I april 2020 godkendte byrådet i Favrskov Kommune, at der kan etableres en skovbegravelsesplads i Mygind Skoven. I efteråret 2020 kom den endelige godkendelse fra Kirkeministeriet, og skovbegravelsespladsen er nu åben for reservationer/erhvervelser af gravsteder og urnenedsættelser.

Der er tale om et skovstykke på ca. 4 ha. Det er en skov, som mange borgere i nærområdet har tilknytning til. Der er mulighed for vandreture på skovvejene i henhold til lovgivningen herom. Det er et flot beliggende stykke skov med gode tilkørselsforhold og med udsigt udover dalen mod øst.

Skoven er en moden bøgeskov med en alder på 120 år.

Mygind Skoven er fredskov. Fredskovspligten blev indført i 1805 for at beskytte den tilbageværende skovbestand. Det er besluttet ved lov, at skov som er underlagt fredskovpligt skal forblive skov, som man kender den smukke danske bøgeskov med højstammede træer. Træerne må fældes når de er hugstmodne og der skal genplantes.

Fredskov danner en perfekt og lovsikret ramme for opretholdelse af en skovgravplads. Naturen i området, og specielt træerne, vil dog blive bevaret meget længere end de ellers ville under normal og rationel skovdrift. Heraf vil biodiversitet, landskabelige værdier, levesteder for dyr og planter og eksempelvis også CO2 bindingen, blive yderligere styrket med en skovgravplads.

Der er jf. skovloven offentlig adgang til skoven på stier og veje fra kl. 6.00 til solnedgang. I Mygind Skoven kan man færdes frit i det udpegede skovstykke, men selvfølgelig med respekt for, at det er en gravplads.

Kontakt

Adresse

Clausholm Skovbegravelsesplads
Mygindvej 15
8370 Hadsten

Rutevejledning, klik her for at gå til Google maps.

Parkering

Klik nedenfor og find en række nyttige oplysninger vedrørende parkering, toiletforhold og muligheder for afholdelse af mindesammenkomst på Clausholm Skovbegravelsesplads.

96P4+53F Hadsten, Danmark

96M4+VC9 Hadsten, Danmark

Hovedgaden 17, Mørke, Danmark

Træer og priser

På denne side kan man se de forskellige kategorier af urnegravsteder og træer på Clausholm Skovbegravelsesplads, samt priser for gravsteder, reservationer, forlængelser mv. Det er samme pris uanset medlemskab af den danske folkekirke. Print eller download prisblad her.

Enkelt plads

Reservation 1.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en urneplads inkl. gravning og administration: 6.900 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Dobbelt plads

Reservation 2.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en dobbelt urneplads inkl. gravning og administration: 13.800 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Fler-familietræ

Pris for erhvervelse 20.700 kr.

De første tre urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Familietræ

Pris for erhvervelse 27.600 kr.

De første fire urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Forlængelser:

Reservationer af gravsteder uden nedsatte urner ved udløb pt. 250 kr. (for 10 år).
Fredningen af gravsteder med nedsatte urner, pr. yderligere 10 år:
1 urne: 2.000 kr., 2 urner: 3.000 kr., ved 3 urner eller derover: 4.000 kr.

Billeder fra Mygind Skoven

Herunder kan du se video og billeder fra Mygind Skov, området omkring Clausholm Skovbegravelsesplads og selve skovbegravelsespladsen. Klik på billedet for at se det i stor version. Vil du se flere udover dem der er her på siden, så kan vi anbefale at se dem på vores facebook side eller andre af vores sociale medier, 

Brochurer og priser

Omtale

Det er en dejlig tanke at blive forenet med et træ. Der er virkelig meget symbolik i det, og så ligger man der til evig tid, på en kirkegård bliver gravstedet formentlig på et eller andet tidspunkt nedlagt.

Smukt sted med store smukke bøgetræer. Dejligt roligt område. Let at finde. Parkeringsplads lige overfor og et par anlagte grusstier, med nem adgang til skovbegravelsespladsen.

Dejlig og rolig skov med gode parkeringsforhold. Et smukt sidste hvilested.

Clausholm Skovbegravelse

På Clausholm Skovbegravelsesplads er området med bøgetræer i skoven nøje udvalgt, og hver enkelt   træ er blevet markeret med et nummer, så der er mulighed for at reservere og erhverve disse træer på skovbegravelsespladsen. Ved foden af disse træer vil man dermed kunne få sin urne nedsat i skovbunden, og der er mulighed for at ligge en diskret mindeplade, hvor urnen er nedsat.

Clausholm Slot og Gods

Slægten Berner, har gennem 6 generationer beboet Clausholm Slot. I dag er det Christian Alexander Berner, som ejer og driver Clausholm, som et aktivt land- og skovbrug.

Slottet er åbent for offentligheden i sommerperioden og parken er åben fra forår til efterår. Clausholm er stærkt forankret i lokalsamfundet. Derfor glæder det nu også Christian Berner, at kunne tilbyde muligheden for et sidste hvilested i Mygind Skoven, til de som elsker naturen og ønsker et gravsted uden løbende vedligehold. Der gøres ikke forskel på medlemmer og ikke-medlemmer af den danske folkekirke. Skovgravpladsen er for alle som ønsker en naturlig urnebegravelse.

På skovgravpladsen er det muligt at reservere og forhåndserhverve gravsteder. Det giver mulighed for at skabe afklaring på det der skal ske efter døden, og det giver for mange en ro i livet. Der er også mulighed for at erhverve sit eget træ som familiegravsted.

Clausholm er den dagligt driftsansvarlige, og står blandt andet for fremvisninger af skovgravpladsen og forberedelse af urnenedsættelser. Administrationen og kundeservice er i samarbejde med Skovbegravelse ApS.