Hjedsbæk Skovbegravelsesplads

Hjedsbæk Skovbegravelsesplads åbnede officielt i marts 2022. Skovbegravelsespladsen er etableret som et samarbejde mellem Rebild Kommune og ejerne af Hjedsbækgaard, Åse Lambertsen og Halvor Hjortlund. Ægteparret Åse og Halvor står ligeledes for den daglige drift af skovbegravelsespladsen i deres fredskovsareal i Hjedsbæk Plantage, hvor over 200 gamle bøgetræer er nummeret med henblik på urnenedsættelser. Der er mulighed for at reservere og erhverve et af de nummererede træer.

Rebild Kommune er kendt for prægtig natur, store skovområder og, ikke mindst, Rebild Bakker. I de naturskønne omgivelser i Hjedsbæk Plantage er der nu mulighed for at få sin urne nedsat i skovbunden ved foden af et bøgetræ. Skovbegravelsespladsen er beliggende i Nordjylland kun 25 km fra Ålborg mellem Aars og Støvring.  

Hjedsbæk Plantage og Hjedsbækgaard

Gravpladser i Hjedsbæk Plantage er ikke et nyt fænomen. Fortidsminder i form af gravhøje medvirker til at skabe et historisk referencepunkt til skovbegravelsespladsen. Der er 23 registrerede gravhøje fra bronzealderen i skovområdet, så for 3-4000 år siden blev området ligeledes benyttet som gravplads. Med Hjedsbæk Skovbegravelsesplads gentager historien ret beset sig selv. Hjedsbækgaard er et af de første stednavne, der er registreret for området, og byen Hjedsbæk er opstået som følge af driften på Hjedsbækgaard.

Der er udvalgt et område på ca. 5-6 hektar med over 90 år gamle bøge- og egetræer til skovbegravelsespladsen. Skoven er fredskov. Den har altid været i privat eje. Fra år 1890 til år 2006 var Hedeselskabet ejere af skoven, og de har sat et alsidigt præg på skoven med mange forskellige træsorter. I en periode havde de planteskole på stedet. Hedeselskabet døbte skoven Hjedsbæk Plantage, og gårdens hovedbygning var beboet af en skovrider og kaldes derfor også Skovridergården.

Hjedsbæk Mølledam leder op til Hjedsbæk Plantage, hvor Busted bæk strømmer igennem. Der er rig mulighed for skønne vandreture i det afvekslende naturlandskab i Hjedsbæk Plantage.

De nuværende ejere af Hjedsbækgaard, ægteparret Åse Lambertsen og Halvor Hjortlund, har haft stedet siden 2006, og de står, som tidligere nævnt, for den daglige drift af skovbegravelsespladsen.

Kontakt

Adresse

Hjedsbæk Skovbegravelsesplads
Bustedvej 26
9541 Suldrup

Klik her for at gå til Google maps.

Parkering

Hjedsbæk Skovbegravelsesplads, Bustedvej, Suldrup, Danmark

Træer og priser

 På denne side kan man se de forskellige kategorier af urnegravsteder og træer på Hjedsbæk Skovbegravelsesplads, samt priser for gravsteder, reservationer, forlængelser mv. Det er samme pris uanset medlemskab af den danske folkekirke.

Enkelt plads

Trægrafik-urner-skovbegravelse
Reservation 1.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en urneplads inkl. gravning og administration: 5.900 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Dobbelt plads

Trægrafik-urner-skovbegravelse
Reservation 2.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en dobbelt urneplads inkl. gravning og administration: 11.800 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Fler-familietræ

Trægrafik-urner-skovbegravelse
Pris for erhvervelse 17.700 kr.

De første tre urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Familietræ

Trægrafik-urner-skovbegravelse
Pris for erhvervelse 23.600 kr.

De første fire urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Forlængelser:

Reservationer af gravsteder uden nedsatte urner ved udløb pt. 250 kr. (for 10 år).
Fredningen af gravsteder med nedsatte urner, pr. yderligere 10 år:
1 urne: 2.000 kr., 2 urner: 3.000 kr., ved 3 urner eller derover: 4.000 kr.

Billeder fra Hjedsbæk Plantage og Hjedsbækgaard

Her på siden kan du se billeder fra Hjedsbæk Plantage og Hjedsbækgaard. Klik på billedet for at se det i stor version.

Brochurer og priser

Omtale

Det er en dejlig tanke at blive forenet med et træ. Der er virkelig meget symbolik i det, og så ligger man der til evig tid, på en kirkegård bliver gravstedet formentlig på et eller andet tidspunkt nedlagt.

dette er omtale 2 tekst

Dette er omtale 3 tekst

Hjedsbæk Skovbegravelse

Nær Hjedsbæk Plantage, der danner ramme om skovbegravelsespladsen, finder man landsbyen Hjedsbæk, der tæller 42 husstande, og som indtil 2018 også husede den historiske Hjedsbæk Kro, der blev revet ned samme år. Den traditionsbundne Hjedsbæk Kro var officielt kongeligt privilegeret fra 1600-tallet og helt frem til 1936. Krobygningen, der stod på grunden indtil foråret 2018, var dog knap så gammel i og med at den blev opført i 1937-1938. Med sin centrale placering i Himmerland var der tidligere både landevejskro, vandmølle og vindmølle i Hjedsbæk. Byens nærmeste nabo er Suldrup, Rebild Kommunes fjerdestørste by med sine ca. 1.350 indbyggere.

Som nævnt er området ved Hjedsbæk omgivet af smuk natur, og er man til spændende naturoplevelser kan man f.eks. snuppe cyklen langs Suldrup-Veggerby cykelrute, en 23 km lang naturrute, der bl.a. går igennem Hjedsbæk. Ruten er udarbejdet af Niels Nørgaard Nielsen for hedengangne Støvring Kommune i 2005.

Hjedsbæk Plantage er fredskov, og ved færdsel på Hjedsbæk Skovbegravelsesplads gælder de samme regler som ved generel færdsel i fredskov. Det betyder at der er adgang til skovbegravelsespladsen alle dage fra kl. 06:00 til solnedgang. Læs mere om fredskov her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få løbende info om Hjedsbæk Skovbegravelsesplads.