Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads

I starten af 2020 ansøgte Ibsker Husmandsplantage Bornholms Regionskommune om tilladelse til at anlægge en skovbegravelsesplads. I marts 2020 godkendte Kommunalbestyrelsen skovbegravelsespladsen. I sensommeren 2020 kom den endelige godkendelse af skovbegravelsespladsen fra Kirkeministeriet, hvorefter skovbegravelsespladsen kunne åbne officielt i oktober 2020. Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads ved Nexø på Bornholm er etableret i et samarbejde mellem Ibsker Husmandsplantage, Bornholms Regionskommune og Skovbegravelse Administration.

Paradisbakkerne

Paradisbakkerne er et af Bornholms vartegn, og en særskilt perle i den danske natur, der er rundet af istiden. Besøger man Bornholm bør man afgjort afsætte tid til en vandretur i Paradisbakkernes imponerende natur mellem Nexø og Svaneke. Men vær forberedt på at der er risiko for at benene ”syrer til” da terrænet er meget kuperet. Paradisbakkerne er et unikt skov- og klippeområde i dansk målestok. Paradisbakkerne er et privatejet skovområde, og ønsker man at vandre i området eller snuppe en udfordrende mountainbiketur, så skal man følge en af de tre afmærkede ruter i området.

Aflægger man Paradisbakkerne et besøg, vil man afgjort kunne se frem til et naturbesøg ud over det sædvanlige, hvor stemningen fra de klassiske eventyr med trolde, hekse, sagnvæsener og andet godtfolk ligger som en del af skov- og klippeområdets iboende stemning.

Når man begiver sig ud i Paradisbakkernes imponerende landskaber, støder man på en række spændende seværdigheder. Mest berømt er nok den 35 tons tunge vandreblok Rokkestenen, som, deraf navnet, du ved skubbe på det helt rigtige punkt rent faktisk kan få til at rokke. En anden vandreblok, du finder i Paradisbakkerne, er Slingesten, som ifølge sagnet blev slynget af en rasende trold fra Christiansø mod Bodils Kirke. Trolden anvendte en sølvsnor til at slynge stenen af al kraft, som efterlod det karakteristiske mærke i Slingesten. Placeringen i det åbne landskab, de lodrette sider og stenens symmetriske form er dog også ganske atypisk for sådanne vandreblokke. Så hvem ved, måske var det trolden, der slyngede stenen mod kirken i fordums tid… Paradisbakkerne huser også den idylliske skovsø, Grydesø.

Et andet særkende ved Paradisbakkerne er, at området rummer en stor mængde truede dyrearter og sjældne plantearter. Blandt de sjældne og truede dyrearter kan nævnes havørne, uldugle og forskellige flagermusarter.

Oplev skoven

Arrangementer

Vi afholder løbende fremvisninger af urneskoven, hvor vi giver en introduktion til Skovbegravelse, fortæller om de forskellige gravstedstyper omkring træerne og historien bag skovbegravelser, Paradisbakkerne og Ibsker Husmandsplantage.

Privat fremvisning

Private fremvisninger kan altid aftales, eksempelvis hvis tidspunktet for de åbne guidede fremvisninger ikke passer dig. Hvis du står med et dødsfald, anbefaler vi altid, at der tages kontakt med henblik på at aftale et tidspunkt for en privat fremvisning

På egen hånd

Det er selvfølgelig muligt at reservere, erhverve og forhåndserhverve gravsteder i forbindelse med guidede og private fremvisninger. Det er også muligt at udforske skoven på egen hånd, og derigennem udvælge én gravplads. Her skal du blot være særlig opmærksom på trænummer.

Kontakt

Adresse

Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads
Oksemyrevejen 27
3740 Svaneke

Parkering

Klik nedenfor og læs mere om parkering, toiletforhold og mulighed for afholdelse af mindesammenkomst hos Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads.

Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads, Oksemyrevejen, Svaneke, Danmark

Oksemyrevejen 12, Svaneke, Danmark

Træer og priser

På denne side kan man se de forskellige kategorier af urnegravsteder og træer på Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads, samt priser for gravsteder, reservationer, forlængelser mv. Det er samme pris uanset medlemskab af den danske folkekirke.

Enkelt plads

Reservation 1.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en urneplads inkl. gravning og administration: 5.900 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Dobbelt plads

Reservation 2.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en dobbelt urneplads inkl. gravning og administration: 11.800 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Fler-familietræ

Pris for erhvervelse 17.700 kr.

De første tre urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Familietræ

Pris for erhvervelse 23.600 kr.

De første fire urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Forlængelser:

Reservationer af gravsteder uden nedsatte urner ved udløb pt. 250 kr. (for 10 år).
Fredningen af gravsteder med nedsatte urner, pr. yderligere 10 år:
1 urne: 2.000 kr., 2 urner: 3.000 kr., ved 3 urner eller derover: 4.000 kr.

Billeder fra Paradisbakkerne

 Herunder kan du se billeder fra skovområdet i Ibsker Husmandsplantage i Paradisbakkerne på Bornholm. Klik på billedet for at se det i stor version.

Brochurer og priser

Omtale

Det er en dejlig tanke at blive forenet med et træ. Der er virkelig meget symbolik i det, og så ligger man der til evig tid, på en kirkegård bliver gravstedet formentlig på et eller andet tidspunkt nedlagt.

dette er omtale 2 tekst

Dette er omtale 3 tekst

Ibsker Husmandsplantage

Ibsker Husmandsplantage blev oprettet 30. juni 1866, og medlemmerne er alle beboere i Ibsker Sogn, der har eget ildsted og ikke ejer over en tønde hartkorn.

Skoven er på 270 hektar, hvoraf knap en fjerdedel er fredet. Resten anvendes til skovbrug. Skoven er en del af Paradisbakkerne, som har en lang kulturhistorie med mange sagn og myter, og herfra stammer mange specielle stednavne som: Skulken, Majdal Linkisten, Dybedal, Ravnedal og Ligstenen.

Ibsker Husmandsplantage er et meget kuperet og varieret skovområde, der består af mange smukke sprækkedale og klipper. Skoven har en rig flora og fauna, herunder en række sjældne padder og krybdyr.

Til skovbegravelsespladsen er der udvalgt et fredeligt og smukt område på 0,9 hektar med egetræer, der ligger ved siden af plantagens jagthus, omkring 1 km inde i skoven. Brug gerne et besøg som anledning til en skøn gåtur. Er man svært gående eller er der dårligt vejr kan der køres i bil.

Den daglige drift af skovbegravelsespladsen varetages af Ea Holten Pedersen (formand for Ibsker Husmandsplantage) i samarbejde med Skovbegravelse Administration.