Rathlousdal Skovbegravelsesplads

Rathlousdal Skovbegravelsesplads åbnede officielt i juni 2022. Det udvalgte skovområde er fredskov og rummer ca. 2 hektar med høje flotte bøgetræer. Området er beliggende i Vejlskoven i udkanten af Odder ca. 20 km syd for Aarhus. Terrænet er lettere kuperet med  et veludviklet stisystem, som gør det let at komme ind til skovbegravelsespladsen.

Rathlousdal Skovbegravelsesplads er etableret i et samarbejde mellem Rathlousdal Gods, Odder Kommune og Skovbegravelse Administration. Rathlousdal Gods står også for den daglige drift af skovbegravelsespladsen.

Vejlskoven

Vejlskoven er en del af Rathlousdal Gods.

Vejlskoven er samlet på 125 hektar og har et veludviklet stisystem, der byder på forskellige ruter rundt i skoven. Vejlskoven er kendt for dens store variation af både forskellige træarter og landskab. Der er mange solitære træer, der gør en gåtur i skoven til en dejlig og spændende oplevelse.

Det lettere kuperede terræn i Vejlskoven er dels omgivet af åbne marker på den ene side, mens de øvrige sider er præget af flere forskellige træarter. Denne kombination giver området nogle flotte lysindfald samtidig med, at man fornemmer skoven og naturens store diversitet. Området blev landskabsfredet i 1979 med det formål at bevare det karakteristiske godslandskab.

Oplev skoven

Arrangementer

Vi afholder løbende fremvisninger af urneskoven, hvor vi giver en introduktion til Skovbegravelse, fortæller om de forskellige gravstedstyper omkring træerne og historien bag skovbegravelser og Rathlousdal Gods.

Privat fremvisning

Private fremvisninger kan altid aftales, eksempelvis hvis tidspunktet for de åbne guidede fremvisninger ikke passer dig. Hvis du står med et dødsfald, anbefaler vi altid, at der tages kontakt med henblik på at aftale et tidspunkt for en privat fremvisning

På egen hånd

Det er selvfølgelig muligt at reservere, erhverve og forhåndserhverve gravsteder i forbindelse med guidede og private fremvisninger. Det er også muligt at udforske skoven på egen hånd, og derigennem udvælge én gravplads. Her skal du blot være særlig opmærksom på trænummer.

Kontakt

Adresse

Rathlousdal Skovbegravelsesplads
Sønderbakken 14
8300 Odder

Parkering

Klik nedenfor og få praktisk information vedrørende parkering, toiletforhold og mulighed for afholdelse af mindesammenkomst.

Rathlousdal Skovbegravelsesplads, Sønderbakken, Odder, Danmark

X49V+54X Odder, Danmark

X5C2+H4 Odder, Danmark

Træer og priser

På denne side kan man se de forskellige kategorier af urnegravsteder og træer på Rathlousdal Skovbegravelsesplads, samt priser for gravsteder, reservationer, forlængelser mv. Det er samme pris uanset medlemskab af den danske folkekirke.

Enkelt plads

Reservation 1.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en urneplads inkl. gravning og administration: 5.900 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Dobbelt plads

Reservation 2.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en dobbelt urneplads inkl. gravning og administration: 11.800 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Fler-familietræ

Pris for erhvervelse 17.700 kr.

De første tre urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Familietræ

Pris for erhvervelse 23.600 kr.

De første fire urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Forlængelser:

Reservationer af gravsteder uden nedsatte urner ved udløb pt. 250 kr. (for 10 år).
Fredningen af gravsteder med nedsatte urner, pr. yderligere 10 år:
1 urne: 2.000 kr., 2 urner: 3.000 kr., ved 3 urner eller derover: 4.000 kr.

Billeder fra Vejlskoven ved Rathlousdal Gods

Her på siden kan du se billeder fra Vejlskoven ved Rathlousdal Gods. Klik på billedet for at se det i stor version.

Brochurer og priser

Omtale

”Vi har jo valgt at åbne for muligheden for at blive urnebegravet i skoven, fordi der har været en stigende interesse for det generelt set. Interessen har været stor fra begyndelsen, hvor mange har været forbi for at kigge, ringet eller deltaget i en af vores guidede fremvisninger. Det har givet mange et tættere forhold til naturen og til skoven, og det har nok været en medvirkende faktor til, at der er flere, der vil begraves i skoven.”

– Johan Tesdorpf, Rathlousdal Gods.

dette er omtale 2 tekst

Dette er omtale 3 tekst

Rathlousdal Skovbegravelse

Skovbegravelsespladsen ligger omkring 400 meter inde i skoven fra indgangen på Sønderbakken. Det er skovens og egnens karakteristiske bøgetræer, som præger skovområdet i det ca. 2 hektar store område, hvor skovbegravelsespladsen er anlagt. Det er derfor både et smukt og fredeligt stykke bøgeskov, hvor det nu er muligt at vælge et træ som sidste hvilested.

”Vi har jo valgt at åbne for muligheden for at blive urnebegravet i skoven, fordi der har været en stigende interesse for det generelt set. Interessen har været stor fra begyndelsen, hvor mange har været forbi for at kigge, ringet eller deltaget i en af vores guidede fremvisninger,” udtaler godsejer Johan Tesdorpf og fortsætter: ”Det har givet mange et tættere forhold til naturen og til skoven, og det har nok været en medvirkende faktor til, at der er flere, der vil begraves i skoven.”

Rathlousdal Gods

Rathlousdal var oprindelig en bondegård ved navn Loverstrup, men blev i 1570 etableret som herregård. I sidste halvdel af 1600-tallet fik godset dets nuværende navn, da Gregorius Rathlou oprettede to herregårde af Loverstrups jorder.

Rathlousdal var blandt de herregårde i Danmark, der så sent som i 1870erne fortsat ejede fæstegårde.

Familien Tesdorpf købte Rathlousdal Gods i 1961. Nuværende godsejer Johan Tesdorpf overtog godset fra sin far Iver Tesdorpf i et glidende generationsskifte fra 2007-2017. I 1950 blev den oprindelige hovedbygning revet ned til trods for at fredningsmyndighederne ihærdigt forsøgte at undgå nedrivningen. Nu har Johan Tesdorpf planer om at genskabe noget af den fordums pragt, der kendetegnede Rathlousdal Gods. Johan Tesdorpf planlægger at genopføre en ny hovedbygning på en ny lokation på godsets ejendom, hvor der tidligere lå et tempel.

Der er adgang til skovbegravelsespladsen i Vejlskoven jf. naturbeskyttelseslovens regler, som betyder at man kan komme i skoven og på begravelsespladsen fra kl. 6 om morgenen til solnedgang. På arealet for skovbegravelsespladsen vil der være fri fladefærdsel for besøgende, hvor man er velkommen til at drikke en kop kaffe, nyde skoven og mindes. Skovbegravelsespladsen vil være et sted, hvor man uformelt og med ro kan indtage naturen og reflektere over livets begivenheder og gang.

Ønskes der yderligere informationer om Rathlousdal Skovbegravelsesplads er man meget velkommen til at kontakte godsejer Johan Tesdorpf på johan@tesdorpf.dk eller tlf. 22293831.

Alle kan, uanset bopæl og trosretning, erhverve et gravsted. Urnerne placeres rundt om de store træer på arealet. Vi gør opmærksom på, at skovbegravelsespladsen ikke er indviet jord.