Havnø Skovbegravelsesplads

I efteråret 2020 blev Havnø Skovbegravelsesplads endeligt godkendt af Kirkeministeriet, og skovbegravelsespladsen i Havnø Lund ved Havnø Gods i Mariagerfjord Kommune kunne officielt åbnes. Fra den første kim til projektet blev sået i sidste halvdel af 2018, og til den endelige godkendelse, gik der næsten to år, og ægteparret Manon og Malthe Blou har undervejs i processen hentet inspiration og erfaring fra etablerede skovbegravelsespladser i bl.a. Tyskland.

Godsejer Manon Lüttichau Blou og hendes mand Malthe, står for den daglige drift af skovbegravelsespladsen, og de ser begge en stor værdi i at kunne dele naturområdets smukke rammer med dem, der har et ønske om et sidste hvilested i Havnø Lund og deres pårørende, som kan mindes den afdøde i fred og ro.

Hobro, Randers, Aalborg og Aarhus ligger alle indenfor en kørselsafstand af 25-50 minutter fra Havnø Gods.

Havnø Lund under Havnø Gods

Et særkende ved skovbegravelsespladserne er det naturlige og uberørte aspekt på gravpladserne, hvor årstiderne og naturens gang står for udsmykningen. I Havnø Lund dækkes skovbunden om foråret af flotte ramsløg, og når løvet forlader træer og vegetation tager efterårets fantastiske farvetoner og nuancer over, og dominerer skovområdet.

Fra Havnø Lund er der udsigt til Mariagerfjord og den smukke stråtækte mølle, som er skovens nærmeste nabo. Havnø Mølle er Nordjyllands ældste aktive mølle. Møllen blev opført i 1842 af godsejer ved Havnø Gods, Christen Juul Kjeldsen. På den tid blev der bl.a. fremstillet rugmel, foder og diverse grynprodukter. Siden 2001 har Havnø Mølle fungerer som museumsmølle, hvor de besøgende på sommerdage med frisk vind kan se den klassiske vindmølle rotere.

Lundemarken ved siden af skoven rummer ca. 6000 år gammel stenalderhistorie, som arkæologer fra hele verden løbende har undersøgt gennem de sidste 30 år.

Kontakt

Adresse

Havnø Skovbegravelsesplads
Havnøvej 58
9560 Hadsund

Klik her for at gå til Google maps.

Parkering

 Via nedenstående link finder du information omkring parkeringsforhold, toilet og mindesammenkomst på Havnø Skovbegravelsesplads.

P55H+98G Hadsund, Danmark

Havnø Mølle, Havnøvej, Hadsund, Danmark

P57F+4X4 Hadsund, Danmark

P4HP+3GH Hadsund, Danmark

Træer og priser

 På denne side kan man se de forskellige kategorier af urnegravsteder og træer på Havnø Skovbegravelsesplads, samt priser for gravsteder, reservationer, forlængelser mv. Det er samme pris uanset medlemskab af den danske folkekirke.

Enkelt plads

Reservation 1.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en urneplads inkl. gravning og administration: 5.900 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Dobbelt plads

Reservation 2.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en dobbelt urneplads inkl. gravning og administration: 11.800 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Fler-familietræ

Pris for erhvervelse 17.700 kr.

De første tre urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Familietræ

Pris for erhvervelse 23.600 kr.

De første fire urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Forlængelser:

Reservationer af gravsteder uden nedsatte urner ved udløb pt. 250 kr. (for 10 år).
Fredningen af gravsteder med nedsatte urner, pr. yderligere 10 år:
1 urne: 2.000 kr., 2 urner: 3.000 kr., ved 3 urner eller derover: 4.000 kr.

Billeder fra Havnø Lund

Herunder kan du se billeder fra Havnø Lund og området omkring Havnø Gods. Klik på billedet for at se det i stor version.

Brochurer og priser

Omtale

”Hvis man har planlagt en tur i skoven, at man så tænker, man lige kan tage en tur hen til bedstefars træ også. At det skal være både hyggeligt og roligt at komme på skovbegravelsespladsen.”

– Manon Lüttichau Blou, Havnø Gods.

dette er omtale 2 tekst

Dette er omtale 3 tekst

Havnø Skovbegravelse

På Havnø Skovbegravelsesplads er 200 træer i skoven nøje udvalgt, og hver enkelt af disse træer er blevet markeret med et nummer, så der er mulighed for at reservere og erhverve disse træer på skovbegravelsespladsen. Ved foden af disse træer vil man dermed kunne få sin urne nedsat i skovbunden, og der er mulighed for at ligge en diskret mindeplade, hvor urnen er nedsat.

Havnø Gods

Havnø Gods er et traditionelt land- og skovbrug, som ligger billedskønt ved Mariagerfjord. Landbrugsdelen drives på tyvende år i et driftsfælleskab med to nabogårde, hvor al jord, maskiner og mandskab er samlet. Desuden har godset bolig- og jagtudlejning samt bortforpagtninger til juletræer og professionel naturpleje.

I de 100 år godset har været i familiens eje, har landbruget ændret sig drastisk. Fra hestespand til store mejetærskere og fra 35 ansatte til ingen på ganske kort tid. Fra centrum for lokalsamfundet og mange menneskers liv, som både arbejdsplads og bopæl, til at blive noget mere perifert for de fleste.

Manon Lüttichau Blou og Malthe Blou er tredje generation på stedet. De har siden deres overtagelse i 2012 haft et ønske om at åbne godset mere op igen, så folk kan få en tilknytning til stedet. Med skovbegravelsespladsen ønsker Manon Lüttichau Blou at skabe et rum, der giver familie og pårørende mulighed for at mindes, og gerne i forbindelse med familieudflugten. Manon Lüttichau Blou uddyber: ”Hvis man har planlagt en tur i skoven, at man så tænker, man lige kan tage en tur hen til bedstefars træ også. At det skal være både hyggeligt og roligt at komme på skovbegravelsespladsen.”

Det smukke skovstykke, der anvendes til skovbegravelse, er fredskov og dækket af bøgetræer.  Sammenlagt er skovstykket på ca. 2 hektar. Der er adgang på skovbegravelsespladsen fra kl. 06:00 til solnedgang året rundt jf. Skovloven.

Ved interesse i reservationer og erhvervelser af skovgravsteder på Havnø Skovbegravelsesplads kontaktes Havnø Skovbegravelse på  havnoe@skovbegravelse.dk  eller tlf.  24429609  /  51901575. Man kan også følge med på Facebook og/eller tilmelde sig nyhedsopdateringer.

Alle kan, uanset bopæl og trosretning, erhverve et gravsted. Urnerne placeres rundt om de store træer på arealet. Vi gør opmærksom på, at skovbegravelsespladsen ikke er indviet jord.