Margård Skovbegravelsesplads

Margård Skovbegravelsesplads åbnede officielt i maj 2022, og det er den første skovbegravelsesplads på Fyn, der er anlagt i privatejet skov. Skovbegravelsespladsen er smukt beliggende centralt på Nordfyn i den fredfyldte Margård Skov med udsigt til marker og sø. Skovbegravelsespladsen er etableret i samarbejde mellem Nordfyns Kommune og Margård Gods. Skovarealet er på ca. 4,4 hektar, primært med bøgetræer. Dorthe Møller og Per Bo Hansen fra Margård Gods står for den daglige drift af skovbegravelsespladsen.

Margård Skov

Margård Skov ligger centralt på Nordfyn med ca. 20 km til både Odense og Bogense. Margård Skov er primært bøgeskov, og huser desuden et rigt dyreliv.

Margård Skovbegravelse

Marker og skov er det eneste, der møder øjet, når man drejer fra landevejen ned mod Margård Gods, der ligger lidt tilbagetrukket. Skovene og markerne er godsets primære forretningsgrundlag.

Skovbegravelsespladsen ligger i en fredfyldt skov med udsigt til marker og sø. Der findes både gravhøje, samt begravelsesplads fra en tidligere godsejer i området omkring skovebegravelsespladsen. Ligeledes finder man Tværskov, der med sine mange små hvide bindingsværkshuse, danner rammen for den fredede Tværskov Mølle.

Kontakt

Adresse

Margård Skovbegravelsesplads
Margårdsskov 5
5471 Søndersø

Klik her for at gå til Google maps.

Parkering

Klik nedenfor og find en række nyttige oplysninger vedrørende parkering, toiletforhold og mulighed for mindesammenkomst på Margård Skovbegravelsesplads.

Margård Skovbegravelsesplads, Margårdsskov, Søndersø, Danmark

Margårdsskov 5, Søndersø, Danmark

Vigerslev Kirke, Ørritslevvej, Søndersø, Danmark

Træer og priser

 På denne side kan man se de forskellige kategorier af urnegravsteder og træer på Margård Skovbegravelsesplads, samt priser for gravsteder, reservationer, forlængelser mv. Det er samme pris uanset medlemskab af den danske folkekirke.

Enkelt plads

Reservation 1.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en urneplads inkl. gravning og administration: 5.900 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Dobbelt plads

Reservation 2.000 kr.*

Pris for erhvervelse af en dobbelt urneplads inkl. gravning og administration: 11.800 kr.

Fredningsperiode 10 år

*Reservationsgebyret fratrækkes den til den tid gældende pris for erhvervelse/urnenedsættelse.

Fler-familietræ

Pris for erhvervelse 17.700 kr.

De første tre urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Familietræ

Pris for erhvervelse 23.600 kr.

De første fire urnenedsættelser er uden beregning, derefter gælder den til den tid gældende pris.

Fredningsperiode 20 år

Forlængelser:

Reservationer af gravsteder uden nedsatte urner ved udløb pt. 250 kr. (for 10 år).
Fredningen af gravsteder med nedsatte urner, pr. yderligere 10 år:
1 urne: 2.000 kr., 2 urner: 3.000 kr., ved 3 urner eller derover: 4.000 kr.

Billeder fra Margård Skov

 Herunder kan du se billeder fra bøgeskoven Margård Skov hvor Margård Skovbegravelsesplads er placeret. Klik på billedet for at se det i stor version.

Brochurer og priser

Omtale

Det er en dejlig tanke at blive forenet med et træ. Der er virkelig meget symbolik i det, og så ligger man der til evig tid, på en kirkegård bliver gravstedet formentlig på et eller andet tidspunkt nedlagt.

dette er omtale 2 tekst

Dette er omtale 3 tekst

Margård Gods

Herregårdsbygningen Margård trækker tråde helt tilbage til 1300-tallet, hvor det bl.a. blev konfiskeret af Valdemar Atterdag. Hovedbygningen på Margård Gods blev opført i 1745 under daværende ejer Carl Gustav Grüner ved arkitekt Johann Gottfried Rosenberg. Godset skulle forblive i Grüners slægt i over 250 år. I 1982 blev slægtsrækken brudt grundet manglende interesse, og Margård Gods blev opkøbt af Hans Flemming Hansen. Siden 2000 har Margård Gods været ejet af Hans Flemming Hansens søn, Per Bo Hansen og dennes hustru, Dorthe Møller.

Om den mulighed der nu foreligger for at få sin urne nedsat i det skønne bøgeskovsområde nær Margård Gods, udtaler Dorthe Møller: ”Man finder det træ, man til sin tid gerne vil ligge ved, og her laver man en reservation, så man til sin tid kommer til at ligge det rigtige sted. Administrationen på Margård har helt styr på både hvem der ligger hvor, og hvor de næste har reserveret plads. Den dag urnen skal nedsættes, har Margård forberedt det ved at der er lavet et hul til urnen, og der står spande med jord og sand til at fylde op med. Mange holder en lille ceremoni ved nedsættelsen, men det er meget individuelt, hvordan folk ønsker, at det skal foregå. Tit har den afdøde haft nogle specielle ønsker.”

Skovbegravelsespladsen er etableret i privatejet fredskov, og der er jf. skovloven offentlig adgang til skoven på stier og veje fra kl. 6:00 til solnedgang. Man kan frit bevæge sig rundt på skovgravpladsen.

Alle kan, uanset bopæl og trosretning, erhverve eller reservere et gravsted. Urnerne placeres rundt om de store træer på arealet. Vi gør opmærksom på, at skovbegravelsespladsen ikke er indviet jord.